Materiaalitietoa villasta

Villatuote on pehmeä ja lämmin, se on hengittävä eikä hiosta. Villan parhaita ominaisuuksia ovat lämpimyys ja kosteudenimemiskyky. Kuohkea villaneulos sitoo itseensä ilmaa, joka toimii tuotteessa lämmöneristeenä. Villa sitoo itseensä runsaasti kosteutta tuntumatta märältä, joten se on erinomainen valinta esim. työvaatteeksi tai harrastusvaatteeksi. Villa on luonnostaan paloturvallinen, se syttyy vaikeasti eikä ylläpidä palamista.

 

Kampavilla

Kampavillasta tehty neulos on pehmeämpi ja sileämpi kuin karstavillasta. Kampavillalanka on yleensä käsitelty konepesun kestäväksi ja siinä on myös koinsuojaus. Kampalangassa kuidut on kammattu samansuuntaisiksi, jolloin langasta tulee kiiltävää, sileää ja aaltoilevaa.

 

Karstavilla

Karstavillalankaan käytetään lyhyempiä, paksumpia ja karkeampia kuituja kuin kampavillaan. Koska kuidut ovat lyhyempiä, langassa on kuidun päitä enemmän kuin pitemmistä kuiduista tehdyssä langassa ja tästä syystä lanka on pörröisempää kuin kampalanka. Karstavillatuotteet vaativat käsin pesun. Perinteinen väri karstavillatuotteissa on luonnonharmaa, mutta myös värejä löytyy. Karstavillalanka ei ole koinsuojattua.

 

Merinovilla

Merinovilla on mainio materiaali urheiluun ja ulkoiluun, koska se on kevyt, lämmin, tehokkaasti kosteutta siirtävä, eikä se haise pahalle kovan käytön jälkeenkään. Merinovilla tuntuu kuivalta ja lämpimältä myös kosteana. Merinovilla on myös turvallinen. Sen syttymispiste on yli 500 °C, eikä se sula samaan tapaan kuin keinokuidut. Merinovillaa saadaan merinolampaista, joita kasvatetaan mm. Uudessa-Seelannissa ja Australiassa.

Tuotevalikoimamme: